KEZELÉSEINK

AKUPUNKTÚRÁS ÉS KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSAINK

MILYEN ESETBEN AJÁNLOTT AZ AKUPUNKTÚRA?

Kattintson az alábbi címekre, hogy megtudja, milyen esetekben hatásos gyógymód az akupunktúra és mit kell tudnia a kezelésekkel kapcsolatban! Ha további részletekre kíváncsi, a RÉSZLETEK gombbal a témához kapcsolódó blog bejegyzésünkre navigálhat.
LÁTVÁNYOS ÉS TARTÓS FOGYÁS

Az akupunktúrás kezelés segít átrendezni a szervezet anyagcseréjét, gyorsan eltávolítani a mérgező anyagokat, ezáltal lebontani a fölösleges zsírszöveteket. Pl. a pajzsmirigy betegségekkel küzdőknél és az inzulinrezisztenseknél is sikeres fogyást tesz lehetővé. Ezen kívül javítja a páciens általános állapotát, jó közérzetet alakít ki, nem beszélve az esztétikai eredményről. A kezelés kúraszerűen történik, amely tíz alkalomból áll. Kezelésenként 0,8-1 kg-t lehet leadni, vagyis három hét alatt 8-10 kg fogyás érhető el. A kúra befejezése után segítünk visszatérni a helyes étrendre, ezzel érjük el a kúra hatékonyságát és tartósságát. RÉSZLETEK

SPORTSÉRÜLÉSEK
Izomrándulás, zúzódás, sporttraumák, a műtétek utáni fájdalom enyhítésére is alkalmas az akupunktúra. S nemcsak hatékony fájdalomcsillapító, hanem a keringési viszonyok javulását is gyorsítja.
NŐGYÓGYÁSZATI BETEGSÉGEK
A menstruációs zavarok, az elhúzódó menzesz, a havi ciklussal együtt járó fájdalom jó eredménnyel gyógyítható akupunktúrával. A sok nő életét megkeserítő klimaxos panaszok, a változó korral járó hőhullám, az alvászavarok, az indokolatlan ingerlékenység, feszültség jelentősen mérsékelhető az akupunktúrás gyógymóddal.
LÉGZŐSZERVI BETEGSÉGEK
A krónikus nátha, allergia, köhögés, asztma, rekedtség, hörghurut szintén gyógyítható akupunktúrás kezeléssel. Az asthma bronchiale az akupunktúrás kezeléssel nem gyógyul meg teljesen, de tünetei jelentősen csökkennek. A kezelés során a gyógyszeradagok is mérsékelhetőek.
LESZOKTATÁS A DOHÁNYZÁSRÓL
Az akupunktúrás kezelés nagymértékben segít azoknak, akiknek feltett szándékuk, hogy leszoknak a dohányzásról. A kezelés fülakupunktúrával történik, és legalább 3 alkalom elegendő szokott lenni a dohányzás elhagyásához. Az akupunktúrás gyógymóddal elérhető a cigaretta utáni vágy megszüntetése, az elvonási tünetek jelentős csökkentése. A kezelésnek nincs mellékhatása, többször ismételhető. RÉSZLETEK
MENEDZSER BETEGSÉGEK

Akupunktúrával gyógyítható és oldható a munkahelyi vezetőket fokozottan érintő stressz, feszültség, kimerültség, magas vérnyomás, alvászavar, pánikbetegség és a szervezet legyengülését okozó immunhiányos állapot.

EMÉSZTŐSZERVI BETEGSÉGEK
Az akupunktúrás gyógymód szintén alkalmazható fekélybetegségekre, a bélműködés zavaraira, a reflux, a máj-és epeműködés problémáira. Az akupunktúrás kezelés hatására a panaszok mérséklődnek, illetve megszűnnek, a beteg közérzete megváltozik.
GYERMEKKORI ÁGYBAVIZELÉS
Tapasztalatok szerint az első osztályos gyerekek 10-15 százalékának van éjszakai, alvás ideje alatti ágybavizelése, melynek pszichés okok vagy szervi betegségek lehetnek előidézői. Az akupunktúrás kezeléssel a pszichés okok és a hormonális szabályozás csökkent működését kiváltó panaszok megszüntethetőek. Az akupunktúrás kezelés segítségével az esetek többségében egy-két hét alatt véglegesen rendezhető az éjszakai vizelet szabályozása.
MOZGÁSSZERVI, ÍZÜLETI FÁJDALMAK
Sok beteg panaszkodik ízületi fájdalomról, mielőtt még a röntgenképen az elváltozás látszana. Ide sorolható leggyakoribb betegségek: nyaki spondylitis, tenisz-, golfkönyök, gyöki idegfájdalom. Ezek a panaszok szintén sikeresen gyógyíthatók akupunktúrával és gyógymasszázzsal. Az ízületekben keletkező súlyos deformitáshoz vezető folyamatot az akupunktúra nem képes visszafordítani, de a fájdalom csökkentését elősegítheti.

Az akut és krónikus fájdalmak, ide értve a nyak, a váll, a könyök, a csukló és kéz, a gerinc, az alsó háti rész, a csípő, a térd, a boka és a lábfej területének mozgáskorlátozottsággal járó fájdalmai, eredményesen kezelhetőek akupunktúrával, amennyiben sebészeti beavatkozásra még nincs szükség.

FEJFÁJÁS
A pszichés feszültség okozta fejfájás, a migrén és más szervi (pl. epe-és gyomorpanaszok) okokra visszavezethető, illetve ciklushoz társuló fájdalom jól orvosolható akupunktúrával.
ALLERGIA

Az akupunktúrás kezeléssel a sokszor kellemetlenségeket okozó allergiás tüneteket (orrfolyás, köhögés, szem-, orr-, garatviszketés, tüsszögés, bőrkiütés, hasfájás, gyomorpuffadás) lehet orvosolni, illetve csökkenteni. Több esetben elérhető a teljes tünetmentesség is. A preventív (megelőző) kezelések az allergia várható megjelenése előtt 6-8 héttel javasoltak. A gyógyítás heti háromszor 30 percet vesz igénybe. RÉSZLETEK

MIBEN TUD SEGÍTENI AZ AKUPUNKTÚRA?

Az alábbi akupunktúrás és kiegészítő szolgáltatások hatékony enyhülést és gyógyulást hoznak gyógyszerek szedése és mellékhatásai nélkül.

PÁCIENSEINK AZ ALÁBBI SZOLGÁLTATÁSOK KÖZÜL VÁLASZTHATNAK:

Akupunktúrás kezelés

 • Hagyományos akupunktúra
 • Fülakupunktúra
 • Elektro-akupunktúra
 • Lézer-akupunktúra

Kiegészítő kezelés

 • Izomstimulálás
 • Narancsbőr kezelés
 • Helyi zsírbontás (elektrolipolízis)
 • Mágneses tűstimulálás
 • Vér- és nyirokkeringés serkentés
 • Helyi fájdalomcsillapítás
 • Bioptron lámpás kezelés