Az elhízás az egyik leggyakoribb anyagcsere-betegség, amely önmagában is nagy kockázatot jelent, de bizonyos betegségek kezelését is tovább nehezíti. Bár sokaknak nem a fogyókúrás kezelés jut eszébe az akupunktúra szó hallatán, de ez az orvoslási módszer talán a legjobb megoldás a tartós fogyásra, alakformálásra. Az akupunktúrás kezelésnek többtényezős hatása van: egyrészt átrendezi a szervezet anyagcseréjét, másrészt hozzásegít a szervezetben levő mérgező anyagok gyors eltávolításához, a fölösleges zsírszövet lebontásához, harmadrészt mérséklően hat a magas vérnyomásra, csökkenti a vércukorszintet és korrigálja a pajzsmirigy alulműködését. A testsúly csökkenésével még a meddőség bizonyos fajtája is orvosolható. A kezelés inzulinrezisztencia esetén is ajánlott. Összességében az akupunktúrás kezelés javítja az egészségi állapotot, jó közérzetet alakít ki, nem beszélve az esztétikai eredményről.

Minden esetben kúraszerűen történik a kezelés, egy-egy alkalommal 0,8-1 kg-t lehet leadni, vagyis kb. három hét alatt 8-10 kg fogyás érhető el, ami egyes helyeken centiméterben (8-10 cm) is mérhető. A gyógykezelés során az éhségérzet csökken, az éhség okozta feszültség oldódik, a jóllakottság érzése hamarabb bekövetkezik, így nem kell aggódni, hogy a fogyókúrázó kívánja a többlet kalóriát. A fülakupunktúrás gyógymódhoz elektro-akupunktúrás kezelés is társulhat, amely az emésztőszervek működését segíti, és a lipolízist (zsírbontást) fokozza, s így még egy lépéssel közelebb kerülünk az álmunkhoz.

Mindez azonban kevés lenne a tartós fogyáshoz, mivel a helyes étrendre való áttérés is van olyan fontos, mint maga a kezelés. Étrendi és élettani szaktanácsadással ismertetjük a kúra kezdetekor és befejezésekor az egészséges táplálkozás elsajátításának módszereit, amelyekkel tartóssá tehetjük a fogyókúra hatékonyságát. A fogyókúra két részből áll: egyrészt a diéta szigorú betartása, másrészt a meglévő új állapot megtartása, hogy ne következzen be a jo-jo effektus (a testsúly leadásának és a kilók visszatérésének többszöri váltakozása).

Az akupunktúra tehát gyorsan, hatékonyan és természetes úton segít a fogyásban, de ami ennél is fontosabb, hogy tartós megoldást jelent. Ez pedig csak kevés fogyókúrás módszerről mondható el.

Érdekel néhány fogyókúrás sikertörténet? Akkor tekintsd meg a személyes beszámolókat előtte-utána képekkel!