Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • • 3 fej karalábé
  • • 15 dkg darált pulyka
  • • 1/2 tojás
  • • 0,5 dl joghurt
  • • köménymag
  • • kapor
  • • petrezselyem
  • • Só, bors

Elkészítés:

  1. A karalábé fejeket megpucoljuk és lyukakat faragunk a közepükbe.
  2. Beletöltjük a darált pulykát, amit ízesítettünk a fűszerekkel és a fél tojással.
  3. Lábasba rakjuk a fejeket és a karalábé forgácsokat, vizet öntünk rájuk úgy, hogy a víz ellepje a karalábékat, majd puhára főzzük. A Főző vizet ízesíthetjük.
  4. A megfőtt karalábékat kivesszük a vízből és a visszamaradt karalábé forgácsokat összeturmixoljuk a joghurttal, majd kiforraljuk.
  5. Vágott kaporral és petrezselyemmel találjuk. Jó étvágyat!

Energia: 1 adag 128 kilokalória.