Adatvédelmi nyilatkozat

Az Aranypont akupunktúrás rendelő adatvédelmi nyilatkozata

Adatvédelmi nyilatkozat

Személyes adatai (illetve az ön e-mail címével nyilvántartott hozzátartozója adatainak) védelme számunkra különösen fontos, ennek megfelelően kezelésük során folyamatosan gondoskodunk azok biztonságáról.

Adatkezelésünk a 2018. május 25-én hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendeletnek (az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 számú Általános Adatvédelmi Rendelet - a „GDPR”) is megfelel, ennek érdekében számos intézkedést tettünk.

Ezzel kapcsolatban Önnek nincs különösebb teendője, de kérjük, hogy figyelmesen olvassa el az új szabályoknak megfelelően megváltozott Adatkezelési tájékoztatónkat, mivel fontos információkat tartalmaz adatai kezeléséről. Az adatvédelmi tájékoztatót teljes terjedelmében a rendelőnkben személyesen tekintheti meg.

Az alábbiakban az aranypontakupunktura.hu weboldallal kapcsolatos adatkezelési tájékoztatónkat olvashatja.

Adatkezelési szabályzat

Az Aranypont akupunktúrás rendelő (a továbbiakban: Aranypont) adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény;
  • Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény;
  • A személyes adatok kezelése vonatkozásában az egyének védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa 1995. október 24-i 95/46/EK irányelve;
  • A Strasbourgban, 1981. január 28-án kelt, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló, az 1998. évi VI. törvénnyel kihirdetett Egyezmény;
  • Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény;
  • A kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény
  • 2016/679/EU

Adatkezelési alapelvek

Az Aranypont akupunktúrás rendelő (a továbbiakban: Aranypont) adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal: A személyes adatok (név, telefonszám, email cím, lakcím, születési hely és idő, taj-szám, anyja neve, Aranypontban igénybe vett szolgáltatások/kezelések) kezelését az Aranypont végzi, harmadik fél részére személyes adatokat nem ad ki, csak az érintett előzetes és kifejezett hozzájárulása alapján. A felhasználókról gyűjtött személyes adatokból készült statisztikákat harmadik fél részére kizárólag az adatközlő személyére vonatkozó információtól megfosztva továbbít. Az így továbbított adatból semmilyen eljárással nem reprodukálható az adatközlő valamely személyes adata.

Amennyiben törvényi felhatalmazás alapján az Aranypont köteles a megkereső hatóság részére személyes adatot kiadni, és annak minden feltétele adott, úgy a kérésnek eleget tesz. Ezt a szolgáltatás látogatója és igénybe vevője (felhasználó) tudomásul veszi, ezzel kapcsolatban kifogást nem fog emelni.

A felhasználók adataiból az általános statisztikai módszerekkel készített kimutatásokat, elemzéseket az Aranypont korlátlan ideig megőrzi.

Az Aranypont az egyes felhasználók adatmódosítási, adatkérési, adattörlési, adatkezelési tájékoztatási kérdéseit fogadja, és a lehető leghamarabb, de legkésőbb 30 napon belül megválaszolja.

Az érintett adatok köre

Honlap látogatók és hírlevél olvasók technikai jellegű adatainak rögzítése: A honlap látogatása és a hírlevelek megnyitása során az Aranypont rögzíti a felhasználók IP címét, melyből bizonyos esetekben következtetni lehet az érintett személyre, ezen felül rögzíti az operációs rendszer, a böngésző típusát és a látogatott oldal címét. Az adatmentésnek elsősorban technikai jellegű célja van, a rendszer folyamatos működéséhez elengedhetetlen. Az adatrögzítés további célja a felhasználói szokások elemzése, látogatottsági statisztikák készítése, mely a még magasabb színvonalú kiszolgáláshoz nyújt segítséget.

A bejelentkező telefonszáma megadásával elfogadja, hogy ügyfélszolgálatunk a megadott telefonszámon keresheti emlékeztető küldés, adategyeztetés, értesítés vagy egyéb az Aranypont működésével kapcsolatos okokból.

A megadott adatokat, nyilatkozatokat a felhasználó bármikor megváltoztathatja, módosíthatja, visszavonhatja, ezt kérheti írásban az aranypontakupunktura@gmail.com címre írva. Az ez irányú megkereséseket 5 munkanapon belül az Aranypont megválaszolja.

A weboldal cookie kezelése

Weboldalunk bizonyos területein sütiket („cookies”) alkalmazunk. A sütik olyan fájlok, melyek információt tárolnak az Ön merevlemezén vagy webes keresőjében, ha Ön ehhez külön is hozzájárul. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, felhasználásra kerülnek pl. az online bevásárlókosarak használatakor, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára.

Minden modern böngészőprogramban beállítható, hogy a látogató elfogadja-e a sütiket vagy sem. Ugyancsak a böngészőben lévő beállításokkal lehet testre szabni azt, hogy a látogató kér-e értesítést arról, ha a honlap sütit kíván elhelyezni a böngészőjében, ahogy azt is, hogy a különböző típusú sütik meddig maradhatnak fenn, illetve törlődjenek-e a böngésző program bezárásakor. Fontos tudni, hogy bizonyos honlapok egyes szolgáltatásai kifejezetten a sütik elfogadásától függnek, így a sütik esetleges tiltásával a látogató számára a honlapon nem várt működés lesz tapasztalható, rosszabb esetben lehetetlenné válik a honlap szolgáltatásainak használata.

A honlap látogatásával Ön tudomásul veszi, és hozzájárulását adja ahhoz, hogy a honlapunkon tett látogatások során egy vagy több cookie-t küldünk számítógépére, amely(ek) révén böngészője egyedileg azonosítható lesz.

Az Aranypont által használt sütik fajtái, célja és használata

Kötelező sütik

Ezek nélkülözhetetlenek a weboldalunkon történő navigáláshoz, weboldalunk kulcsfontosságú funkcióinak működéséhez és a védett tartalmak eléréséhez. Ezek a sütik az adatlapok kitöltéséhez szükséges információkat és esetenként a felhasználó által kiválasztott nyelvet tárolják, és nem gyűjtenek a felhasználóról olyan információkat, melyekkel a felhasználót azonosítani lehetne, melyeket marketing célból fel lehetne használni, vagy amelyek emlékeznének arra, milyen más weboldalakon járt. A honlap bezárása után e sütik automatikusan törlődnek és a munkamenet lezárásra kerül.

Statisztikai sütik

  • Google Ads cookie: Amikor valaki meglátogatja az oldalunkat, a látogató cookie-azonosítója hozzáadódik a remarketinglistához. A Google cookie-kat – például a NID és SID cookie-kat – használ a Google-termékekben, így például a Google Keresésben látható hirdetések testreszabásához. Az ilyen cookie-kat például arra használja, hogy megjegyezze az Ön legutóbbi kereséseit, az egyes hirdetők hirdetéseivel vagy a keresési eredményekkel való korábbi interakcióit, továbbá a hirdetők webhelyein tett látogatásait. A Google Ads konverziókövetés funkciója cookie-kat használ. A hirdetésből eredő értékesítések és egyéb konverziók követésére cookie-kat ment a felhasználó számítógépére, amikor az adott személy egy hirdetésre kattint. A cookie-k néhány gyakori alkalmazási módja: a hirdetések kiválasztása annak alapján, hogy mi a releváns az adott felhasználó esetén, a kampányok teljesítményéről szóló jelentések tökéletesítése, és a felhasználó által már megtekintett hirdetések megjelenítésének elkerülése.
  • Google Analytics cookie: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie. A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-termékekben (például a Google Keresésben) és szerte az interneten.
  • Facebook pixel (Facebook cookie): A Facebook-képpont olyan kód, amelynek a segítségével a honlapon jelentés készül a konverziókról, célközönségek állíthatók össze, és az oldal tulajdonosa részletes elemzési adatokat kap a látogatók honlap használatáról. A Facebook remarketing pixel követőkód segítségével a weboldal látogatóinak személyre szabott ajánlatokat, hirdetéseket jeleníthet meg a Facebook felületén. A Facebook remarketing lista nem alkalmas személyazonosításra.

Jogi sérelmek esetén célszerű egyeztetést kezdeményezni az Aranyponttal és amennyiben ez nem vezet eredményre, vagy a felhasználó nem kívánja, jogosult bírósához vagy panasszal a Nemzeti Adóvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordulnia (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c telefon: 1/3911410, email: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: naih.hu). Bírósági eljárás kezdeményezése esetén a bíróság soron kívül jár el és a résztvevő dönthet úgy, hogy a pert a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti illetékes törvényszék előtt indítja meg.

Adatai kezelésével kapcsolatos bármilyen további kérdésével vagy kérésével forduljon bizalommal kollégáinkhoz az aranypontakupunktura@gmail.com e-mail címen vagy a +36-1-339-2862 es telefonszámon, ahol készséggel válaszolunk kérdéseire, kéréseire.